Comment Untuk Di Approve (Awaiting Moderation)



                      

Hai semua,
Maaflah sebab lama dah tak update entri kat blog nie,
hari nie saya akan berkongsi tentang satu lagi tutorial blog yang bertajuk " Komen untuk di Approve " atau "Awaiting Moderation". kalau tak tau cuba tengok gambar kat atas tu ok.

Langkah - langkah tutorialnya adalah :

1. Log in Blogger -> Dashboard -> Setting  -> Comments

                             


2. Scroll ke bawah, Lepas tu anda akan nampak perkataan “Comment Moderation
                                       

3. Tick bahagian “Always

4. Save Settings  dan View.

                         

5. Kalau anda nak approve komen kat dalam blog anda, maka anda hanya perlu tekan link " Comment awaiting Moderation " lihat gambar di atas nie, lepas tu anda ticklah mana komen yang anda nak publish atau delete ok.

                                 
Ok siap.

Sekian dan Terima kasih. ^_^


23 comments:

  1. singgah, sambil baca-baca......

    ReplyDelete
  2. salam. sy dah tukar kpd google plus comment system..lagi mudah nk reply komen kwn2..

    ReplyDelete
  3. selesa guna comment moderation supaya sedar ada orang komen.. hihi..

    ReplyDelete
  4. komen2 memang perlu dipantau.. ^^

    #trend ambil gambar makanan.. biasala tu.. kan :)
    jemput singgah baca entry terbaru..
    http://cartiecacloset.blogspot.com/2013/08/ambil-gambar-makanan-sebelum-makan.html

    ReplyDelete
  5. Informasi bagus untuk blogger. Terima kasih.

    ReplyDelete
  6. tutorial yg bagus.. lgpun cr cm nie sng tuk di follow up..

    ReplyDelete
  7. oh... nice sharing.. kalau nak guna google plus comment cam mana pulak ye? hehe :D

    ReplyDelete
  8. rajin buat tutorial. saya biasanya bagitau cakap saja. hehe, pemalas!

    ReplyDelete
  9. Ya...tp saya lebih suka memakai tanpa moderation...yg penting ada yg berkunjung kita sudah sangat senang...

    ReplyDelete