Posts

Showing posts from 2013

Comment Untuk Di Approve (Awaiting Moderation)

Image
Hai semua, Maaflah sebab lama dah tak update entri kat blog nie, hari nie saya akan berkongsi tentang satu lagi tutorial blog yang bertajuk " Komen untuk di Approve " atau "Awaiting Moderation". kalau tak tau cuba tengok gambar kat atas tu ok.
Langkah - langkah tutorialnya adalah :
1. Log in Blogger -> Dashboard -> Setting  -> Comments


2. Scroll ke bawah, Lepas tu anda akan nampak perkataan “Comment Moderation
3. Tick bahagian “Always
4. Save Settingsdan View.

5. Kalau anda nak approve komen kat dalam blog anda, maka anda hanya perlu tekan link " Comment awaiting Moderation " lihat gambar di atas nie, lepas tu anda ticklah mana komen yang anda nak publish atau delete ok.
Ok siap.
Sekian dan Terima kasih. ^_^