Tutorial : Alert Pop up Mesej




Hai hai hai.

Hari ini sya nak kongsi satu lagi tutorial yg macam gambar di atas tu.

Namanya tutorial ni adalah Alert Pop up Mesej.

Ok jom kita tengok langkah – langkah tutorialnya ok.

Mula – mula kita kenalah kan login blogger dulu.


1. Dashboard -> Layout -> Add Gadget -> Html/JavaScript

2. Copy and paste Code di bawah dalam ruangan Html/JavaScript .

<script> function MYALERT() {
alert("taip ayat korang di sini"); } MYALERT()
</script>

3. Dah paste kod tu jadi korang kenalah save dan view ok.

Comments

  1. menarik2.. letak link iklan leh tak? hehe. says ke.. churp2 kee

    ReplyDelete
  2. belalang x berapa berkenan blog ada pop up macam tu...
    klu yg like fanpage punya pop up pun tgk dulu, yang kena tunggu sampai 1 minit baru leh tutup, memang sekali tu jela masuk situ :)

    apa2 pun lain org, lain pandangannya... nice tutorial

    ReplyDelete
  3. nanti DRC nak try lah... tapi kena tunggu anniverssary blog DRC bulan 4... nak berwajah baru... huhuh

    ReplyDelete
  4. heheheh...nak try lah... tq share..

    ReplyDelete
  5. nak jugak buat alert pop out message ni tapi rasanya mengganggu pula..

    ReplyDelete
  6. nice tuto:) btw ada x tuto untuk komen,maksd saya kalau ada org komen dy akan terima bila kita sendiri yg appove bukan automatik komen tp kena terima baru leh tengok komen tu..ada x?:)

    ReplyDelete
  7. bolleeh di coba nih,makasih sob..

    mampir balik ya http://sarifpbg.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. siip nich tutornya..tak coba dulu sob.

    ReplyDelete
  9. boleh dicoba nih,terima kasih infonya :)

    ReplyDelete
  10. hai.. teman udah follow sini yea.. =)
    http://tengkubutang.blogspot.com/2013/04/awat-susah-bebeno-wehtolongggg.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blockquote bergambar.

Comment Untuk Di Approve (Awaiting Moderation)

Teks Lampu Neon