Blockquote bergambar.

Selamat Datang
Dan
Terima Kasih


Hari ini saya akan kongsi satu lagi tutorial tentang blog.
Nampak tak kat atas tu yang macam kotak warna hitam dah tu.
Tu lah dia tutorial kita kali ini iaitu membuat blockquote bergambar.
Jom kita tengok cara – caranya :
  1. Korang kena login account blogger.
  2. Klik template -> edit HTML
  3. Pastu korang cari kod ]]></b:skin> ( nak senang tekan CTRL + F pastu paste kod yang nak di cari tu ok).
  4. Dah dapat dah? Lepas tu copy dan paste kod d bwh di atas   ]]></b:skin>
.post blockquote { background: url(Link gambar korang) repeat;border:2px solid #660066;-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;border-radius: 1em 4em 1em 4em;}
     
    5. Dah paste, jadi korang tekanlah save template dan view.


Sekian dan terima kasih

16 comments:

  1. tutorial yang bagus untuk blogger newbie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Aida. ^_^
      InshaAllah boleh di manfaatkan bersama.. :)

      Delete
  2. thanks sharing tuto ni.. sue pun baru tahu ape tu blockqoute..nampak sgt kuno T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome.. sya pun dulu xtau gak.. tp dpt tau time blogwalking kat blog kwn.. ehe.. xkuno pun sue.. ^_^

      Delete
  3. hye cik siti , nad follow kamu blik =)

    ReplyDelete
  4. Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

    ReplyDelete
  5. Nice post, sob. Terima kasih sdh berbagi...

    ReplyDelete